Navigation, søg og log ind

b8dde1

Husk det blå sygesikringskort

En almindelig rejseforsikring i Europa koster kun en brøkdel af regningen, hvis man kommer galt afsted, men uden det Blå EU-sygesikringskort er man ikke sikret behandling i udlandet.

Vi dækker dig der, hvor det blå kort ikke dækker

Husk både rejseforsikring, pas og det blå kort, når du rejser i EU/EØS-landene

Fra den 1. august 2014 dækker det gule kort dig ikke længere, når du er på ferie i udlandet. Hvis du vil føle dig tryg på rejsen, skal du derfor medbringe både det blå kort, dit pas og bevis på din rejseforsikring, når du besøger et EU eller EØS-land.

Tre trin får dig sikkert ud og hjem igen

  1. Bestil det blå EU sygesikringskort hos din kommune
  2. Køb en rejseforsikring - den dækker de ting, det blå kort ikke gør
  3. Kontakt SOS International (døgnåbent), hvis uheldet er ude, så guider de dig til den rigtige læge eller hospital 

Sådan dækker det blå kort

Det blå EU-sygesikringskort kort giver dig adgang til læge og tandlægehjælp samt behandling på offentlige sygehuse i alle EU/EØS-lande. Du bliver dermed behandlet på lige fod med borgere i det land, du rejser i. Det betyder blandt andet, at du risikerer at skulle betale for en del af den behandling, du modtager, når du bliver syg, eller kommer til skade.

Kortet dækker dog ikke behandling på privathospitaler, så undersøg inden du rejser, om der er et offentligt hospital i nærheden. 

Det er vigtigt, at dit blå kort er gyldigt i hele den periode, du opholder dig i udlandet.

Uden det blå kort kan det blive dyrt

Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke dine udgifter til hjemtransport, og i nogle lande heller ikke alle udgifter til sygetransport. Hvis du ønsker at få dækket alle udgifter til hjemtransport i forbindelse med sygdom eller dødsfald, skal du købe en privat rejseforsikring.

Har du ikke styr på dit eget blå kort, så kan det blive en rigtig dyr oplevelse at komme til skade på din rejse. Skal du hentes af redningshelikopter, behandles på hospital og måske endda med ambulancefly hjem til Danmark, kan prisen nå op omkring et par hundredetusinde.

43 % tror fejlagtigt, at det blå kort giver hjemtransport fra udlandet til Danmark.

Nyhed! Downloadet kortet som app

Den officielle European Health Insurance Card app

Med den nye app har du altid informationerne lige ved hånden, hvis uheldet er ude på ferien. I app'en finder du generel information om det blå kort, nødtelefonnumre, dækkede behandlinger og udgifter, og hvordan man anmoder om refusion.

Du kan downloade app'en i App Store og Windows Marketplace .