Hop til indhold
Closeup af hænder som kører bil

Fri kilometer eller kilometerbegrænsning?

Har du svært ved at vurdere, om du skal have fri kilometer eller kilometerbegrænsning til din bilforsikring? Det har vi gjort nemt og overskueligt at tage stilling til.

Hvad er fri kilometer?

Fri kilometer er til dig som til daglig kører langt og gerne vil have frihed til at bruge din bil uden at bekymre sig om prisen eller antal kilometer. Du kan derfor køre så langt og ofte du vil, uden at risikere en dyrere forsikring. Fri kilometer er til dig der kører mere end 50.000 kilometer om året.

Hvad er kilometerbegrænsning?

Kilometerbegrænsning er til dig som kører kortere distancer til hverdag. Ved at tilpasse dit kilometerforbrug undgår du at betale for meget for din bilforsikring. Det er vigtigt, at du angiver dit kilometerforbrug korrekt, så du er sikret fuld dækning i tilfælde af skade på din bil. Hos os kan du vælge at begrænse dit kilometerforbrug op til 5.000, 10.000, 15.000, 20.000, 25.000, 30.000, 40.000 og 50.000 kilometer om året. 

Er du i løbet af året flyttet adresse, skiftet job eller blot i tvivl om dit aktuelle kørselsbehov er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Angiv hvor mange kilometer du kører om året

Når du køber en bilforsikring skal du oplyse hvor mange kilometer du kører om året. Det er vigtigt, at du angiver præcis hvor langt du kører. Vi kan sagtens forstå, at det kan være svært. Derfor kan du altid logge ind på Min Side og ændre dit kilometerforbrug. På den måde er du sikker på, at du ikke overskrider intervallet, eller betaler for meget for din bilforsikring. 

Hvorfor er det vigtigt at angive kilometerforbrug?

Grunden til, at du skal være præcis med hvor mange kilometer du kører om året, er for at sikre, at du er fuld dækket, hvis der skulle komme en skade på din bil. Er du ikke korrekt forsikret vil det i visse tilfælde ikke være muligt at tilbyde fuld dækning. Er du i tvivl eller har brug for råd, kan du kontakte os, så du får den rigtige bilforsikring der passer til dit kørselsforbrug.

Gør det til en vane at tjekke dit kilometerforbrug

Tjek at dit kilometerforbrug stemmer en gang om året. Så sikrer du, at der er overensstemmelse med det der står angivet i din forsikringspolice og dine faktiske antal kilometer. Er det ikke tilfældet skal du kontakte os, så vi kan tilpasse dit kilometerforbrug. Vores rådgivere sørger altid for at imødekomme dine spørgsmål og dit behov.

Se mere om bilforsikring

Se hvordan du kan tilpasse din bilforsikring efter dine behov.

Har du spørgsmål til din bilforsikring?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med at finde den rette bilforsikring, som passer til dit kilometerforbrug.