Hop til indhold
Hånd som holder en bilnøgle

Få styr på din forsikring, når du skal købe eller sælge en bil

Hvad skal jeg vide om forsikring inden jeg køber ny bil?

Bilforhandler Når du køber en bil hos en bilforhandler, foretager du et forbrugerkøb. Det stiller dig bedre i forhold til dine rettigheder.

Privat sælger Når du køber din bil af en privat sælger indgår reklamationsret ofte ikke som en del af aftalen.

Omregistrering af bilforsikring

Bilforhandler Din bil vil ofte være omregistreret, når du kører fra forhandleren. Vi anbefaler alligevel, at du tjekker op på det.

Privat sælger Du skal omregistrere bilen inden fire hverdage her. Når det er gjort får sælgers forsikringsselskab besked fra SKAT og dernæst opsiges den gamle bilforsikring. Herefter er det din opgave at købe en ny bilforsikring. Hvis du ikke når det inden for tidsintervallet vil tidligere ejere afmelde bilen hos SKAT. Nummerpladen vil dernæst blive inddraget af politiet og du kan derfor ikke længere køre i bilen.

Hvilke forsikringer skal jeg have til min nye bil?

En bilforsikring afhænger af din bil, dit kilometerforbrug, skadeshistorik og meget mere. For at sikre, at du er godt kørende fra start anbefaler vi en kaskoforsikring og lovpligtig ansvarsforsikring.

Hvad skal jeg vide om forsikring inden jeg sælger min bil?

Når du sælger din bil, uanset om det er til en privat person eller bilforhandler, hæfter du for bilens ansvarsforsikring i op til 4 hverdage, indtil bilen er omregistreret.

Omregistrering af bilforsikring

Vi anbefaler alle vores kunder, at du omregistrerer bilen med det samme. Aftales det internt, at det er køber som skal omregistrere bilen, men ikke får det gjort, så kan du afmelde bilen hos Motorstyrelsen. Dermed slipper du for at betale afgifter og du hæfter ligeledes ikke længere for bilens ansvarsforsikring.

Når bilen er omregistreret får vi besked fra SKAT om, at din bilforsikring skal ophæve grundet et bilejerskifte.

Sælger du din bil til forhandler eller privat person?

Privat person Lader du en potentiel køber køre i din bil alene og et uheld sker, så dækker din bilforsikring ikke, fordi du frivilligt udleverede dine nøgler. Altid være til stede i bilen, hvis du ønsker at lade en køber prøvekøre din bil. Derudover skal du sikre, at en potentiel køber har kørekort, hvis personen ønsker at prøvekøre din bil. Du hæfter for en bøde, hvis du overlader din bil til en person uden gyldigt kørekort.

Bilforhandler Sørg for at omregistreringen sker med det samme. Sådan er du bedst sikret, hvis bilforhandleren sælger bilen videre.

Bilforsikring med gode dækninger

Med vores bilforsikring kan du med ro i maven sætte dig bag rattet. Bliv ringet op af vores rådgiver og få din pris, der passer præcis til dit kørselsbehov.

Har du spørgsmål til bilforsikring?

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig med dine forsikringer.