Hop til indhold

gjensidige-dk.apps-int.gjensidige.io

Sammenlign bilforsikringer

Der findes mange forskellige bilforsikringer, og det er ikke altid nemt at finde ud af, hvilken man bør vælge. Vi giver dig overblikket og sammenligner vores bilforsikringer her. 

Udover at der findes flere forskellige bilforsikringer, så findes der næsten endnu flere sammenligningstjenester, der fremhæver de mange muligheder. Derfor kan det være svært at finde hoved og hale i, hvor du skal begynde. Vi vil gerne hjælpe dig på vej.

Find ud af, hvad der er vigtigst for dig

Det er en god idé at sætte dig ned og vurdere, hvad der er vigtigst for dig, at din bilforsikring indeholder – særligt hvis det er første gang, at du skal have en. Der findes nemlig flere bilforsikringer med forskellige dækninger og til forskellige priser. Prisen på din bilforsikring bliver påvirket af en række faktorer. Disse er bl.a.:

  • Hvilken bil, du skal have forsikret
  • Hvilket gammel bilen er.  
  • Hvor længe du har været bilist.
  • Hvilket område, du bor i.

Har du brug for at sammenligne prisen på bilforsikringer, kan du se din pris her.

Sammenligning af forsikringer

Hos Gjensidige har vi flere forskellige typer af bilforsikringer. Dem vil vi gerne hjælpe dig med at forstå forskellen på, så du bedre kan vælge, hvilken forsikring, der er den rette for dig. Du kan vælge mellem:

  • Ansvarsforsikring
  • Kaskoforsikring
  • Elbilsforsikring

Har du brug for at se et hurtigt overblik over forskellen på forsikringerne, kan du finde overblikket her.

Ansvarsforsikring
En bilforsikring med ansvarsdækning er lovpligtig i Danmark. Denne forsikring skal du altså have uanset hvad, når du har en bil.

En ansvarsforsikring giver i bund og grund en ekstra sikkerhed for dine medtrafikanter. Ansvarsforsikringen sørger nemlig for, at du er dækket, hvis du kommer til at lave en skade på andre personer eller andres biler og ting.

Kaskoforsikring
Kaskoforsikringen er frivillig. Du kan vælge kaskoforsikring, hvis du vil passe ekstra godt på din bil i trafikken. Kaskoforsikringen dækker, hvis andre bilister laver en skade på din bil, eller hvis din bil fx bliver stjålet, udsættes for hærværk eller går i brand.

Derudover hjælper kaskoforsikringen med mere end skader. Kaskoforsikringen indeholder nemlig en  retshjælpsdækning. Det betyder, at du kan få hjælp til at rejse erstatningskrav, hvis en anden forårsager en skade på din bil. Du kan samtidig få hjælp til at dække omkostningerne for retssagen. Vælger du kaskoforsikringen fra, er du altså selv ansvarlig for disse ting.

Elbilsforsikring
Har du ikke en benzin- eller dieselbil, men i stedet en elbil, så tilbyder vi en elbilsforsikring. Elbilsforsikringen består af ansvarsforsikring og kaskoforsikring – helt ligesom du kan vælge til en benzin- eller dieselbil.

Forskellen er, at kaskoforsikring til elbil også dækker skader på batteri og ladestander, og skader eller tyveri af ladekabel med 0 kr. i selvrisiko. Kaskoforsikring sikrer altså din elbil ekstra godt.

Vær med til at skræddersy din bilforsikring

Udover de forskellige bilforsikringer, har vi også en række tilvalg, du kan købe med til din forsikring. Tilvalg giver dig mulighed for at skræddersy forsikringen, så den passer endnu bedre til dine behov.

Du kan fx vælge Glas Plus, som sikrer dig, at du ikke skal betale selvrisiko, hvis der skal skiftes glas på din bil. Samtidig giver Glas Plus adgang til selvrisiko på kun 1.000 kr., hvis forruden i din bil skal skiftes.

Har du i stedet en leasingbil, kan du få vores tilvalg Leasing Basis. Så får du både alle de gode dækninger fra ansvars- og kaskoforsikring, men du slipper også for at bekymre dig om uforudsete udgifter, når du afleverer din leasede bil tilbage.