Opdateret: 31 Aug 2022

Hver femte skiskade kræver hjemtransport

Hver vinter når skisæsonen er i fuld gang, valfarter mange danskere til de europæiske skisportssteder. Desværre kommer mange hjem med skader på især ben, arme og hoved, og hver femte af dem, der kommer til skade, har behov for tidlig hjemtransport med ambulancefly eller lignende. Det viser skadestatistik fra Gouda Rejseforsikring, der er en del af Gjensidige Forsikring.

30.000 kr. Så meget koster det i gennemsnit, hver gang en tilskadekommen dansker skal have tidlig eller særlig hjemtransport fra skiferien. I snit har hver femte af dem, der melder en skiskade til Gouda Rejseforsikring, behov for hjemtransport.

Har man ikke en rejseforsikring, må man selv stå for både det praktiske samt udgifterne til at komme hjem. Men den udgift kan hurtigt overstige de 30.000 kr., for det beløb, rejseforsikringen betaler, er inklusive særlige aftaler og forhandlinger, som kan gøre regningen lavere, end hvis en privatperson skal bestille samme hjemtransport.

”Hvis man skal have hjemtransport med et normalt rutefly, så er det ofte påkrævet, at man booker flere sæder, for at man rent praktisk kan være i flyet. Dernæst stiller stort set alle flyselskaber krav til, at man skal have mindst én lægefaglig ledsager med. Hvis skaden er så slem, at der skal ambulancefly til, vil prisen kun stige. Alt dette løber hurtigt op i et højt beløb, som man altså kan undgå, hvis blot man har en rejseforsikring,” siger Louise Hertzum Andersen , i Gouda Rejseforsikring.

Hver fjerde dropper rejseforsikringen

En analyse som Kantar Gallup har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige Forsikring viser desværre, at hver fjerde ikke har tegnet en rejseforsikring, når de tager på ferie til udlandet. Og det kan altså blive et problem, hvis uheldet er ude på skiferien.

”Det er generelt bekymrende, at så mange tager på ferie uden rejseforsikring. Især når vi snakker om skiferie, som er en af de rejsetyper, hvor man kan komme mest alvorligt til skade. Det er vigtigt, at man er opmærksom på, at en rejseforsikring ikke kun kan tilbyde økonomisk støtte, men også har ekspertisen til at hjælpe med praktiske ting, fx kontakt til hospitalsvæsen, flyselskaber m.m.,” siger Louise Hertzum Andersen.

Mange skader kan undgås

De mest hyppige skader sker på ben, arme og hoved, og mange af dem kan undgås gennem både forebyggelse, træning og ved at vise hensyn på pisterne.

”Mange af de skader vi ser, skyldes helt basale ting. Det kan være, at man ikke er i den form, som man troede, og at benene derfor ikke gør, som man vil have dem til. Men det kan også være manglende sikkerhedsudstyr, såsom hjelm, rygskjold og bindinger, der ikke passer til ens vægt og evner, der kan skabe farlige situationer i sneen. Derudover ser vi også hvert år en håndfuld skader, som skyldes manglende hensyn til andre skiløbere samt for høje promiller,” siger Louise Hertzum Andersen.

Relaterede artikler

Sådan undgår du at blive syg på ferien

Det er fantastisk at rejse og opleve, men oplevelsen kan blive en anden, hvis man pludselig går hen og bliver syg på destinationen. Her får du vores 7 bedste tips til, hvordan du undgår at blive syg på ferien.