Hop til indhold

Se listen: Her er danskernes nytårsforsæt

6 ud af 10 danskere starter det nye år med et forsæt. Især sundhed står højt på listen. Se de mest populære forsæt her.

Hvert år når december bliver til januar, betyder det også en ny start for danskerne, der ser ind i et år fyldt med nye drømme og mål. Noget af det som rigtig mange starter året med er nytårsforsæt.  

Hele 6 ud af 10 svarer i en ny undersøgelse, at de har lavet et nytårsforsæt for 2023. Og der er særligt én ting i højsædet, når det kommer til, hvad vi ønsker at ændre på.

De mest populære nytårsforsæt handler nemlig om folks sundhed. I toppen af listen er at tabe sig, mens det at spise sundere og dyrke mere motion kommer ind på en tæt 2. og 3. plads. Længere nede af listen kommer at spare op og forbedre sin økonomi, mens mere samvær med familie og venner runder top 5 af.  

Top 5 nytårsforsæt for danskerne

  • Tabe mig
  • Spise sundere
  • Dyrke mere motion
  • Spare penge op/forbedre min økonomi
  • Bruge mere tid med familie/venner

Sæt realistiske mål i nytårsforsættet

At have et nytårsforsæt kan være en god ting for at forsøge at skabe forandringer, men det kan lige så vel ende som et nederlag, hvis ikke man kommer i mål.

Laver man et nytårsforsæt, bør man derfor også sørge for, at chancen for at så en succesoplevelse er stor. Sådan lyder rådet fra fagchef i Sundhed hos Gjensidige, Louise Brix.

Det er en rigtig god ide at starte med nogle små forandringer, det kan være at motionere én gang mere om ugen, eller ville tabe sig nogle få kilo over en afgrænset periode. På den måde sætter man sig selv nogle mål, der er realistiske, og hvor man giver sig selv muligheden for at lykkes.

Det kan være en god ide at have et nytårsforsæt, der er konkret, som eksempelvis at ville motionere mere eller spise sundere. Man skal bare passe på, at man ikke sætter urealistiske forventninger til sig selv.

- Louise Brix, Fagchef i Sundhed Gjensidige

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.711 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige i november og december 2022.

Relaterede artikler