9 gode råd til dit lejlighedssalg

Skal du sælge din lejlighed? Se vores 9 bedste råd til dit lejlighedssalg. Så bliver du hurtigt klar til dit næste hjem.

Når du vil sælge din lejlighed, kan det virke som en stor opgave: Hvordan foregår salget? Hvordan gør jeg min lejlighed salgsklar? Skal jeg reparere nogen inden salg? osv. Men som med alle store opgaver, er det godt at tænke på det gamle ordsprog ’hvordan spiser man en elefant?’. Det gør man nemlig én bid ad gangen. Derfor har vi samlet nogle af de vigtigste bidder her.

Find den rigtige ejendomsmægler
De fleste vælger i dag at sælge lejligheden via en ejendomsmægler. Det er dyrere end selv at sælge, men en ejendomsmægler klarer det meste papirarbejde, markedsføring osv. Så hvis ikke du selv ønsker at sælge din lejlighed, bør du finde en ejendomsmægler du finder dig tryg ved, der kender lokalområdet, og som er indstillet på at markedsføre din bolig. Det er også en god idé at indhente flere tilbud, inden du vælger ejendomsmægler. Hvad de gør for dig, hvordan de markedsfører din bolig mv. kan nemlig være ret forskellig.

Sådan gør du din lejlighed klar til salg

 • Ret fejl og mangler
  Når du sælger din lejlighed, kan fejl, skader og mangler skræmme mulige købere væk. Derfor bør du fikse alle mindre skavanker i lejligheden; dryppende vandhaner, brædder der knirker, skru løse håndtag fast, sørg for at fx træværk står pænt osv.
 • Større renovering inden salg er usikkert
  Det giver sjældent mening at renovere fx badeværelse eller køkken inden et salg, men hør evt. ejendomsmægleren ad, hvis dele af din lejlighed kræver større renovation.
 • Rent, pænt og ’less is more’ 
  Boligkøbere kan meget lettere se dem selv i en ren, pæn og nydelig lejlighed. Derfor er det vigtigt, at du gør hovedrent i hele lejligheden, og at vasketøj, snavsede sko, karklude, 100 opslag på køleskabet osv. alt sammen fjernes. Tænk minimalismen fra ’Bo Bedre’-billeder. Har du mange møbler og nips er det også en god idé at pakke dem væk – møbler og ting fylder meget, og din lejlighed kan nemt se mindre ud end det egentlig er.
 • Let there be light!
  Lys giver varme og øget ’rum’ til rum. Derfor drages boligkøbere af pæne, lyse omgivelser, når de ser på bolig. Sørg for at der er godt med lys i lejligheden: hiv gardiner til side eller fjern dem helt, læg evt. en lys dug på et mørkt spisebord osv. Kun fantasien sætter grænser for, hvor lyst det kan blive.
 • Skab hygge (med et snydetrick)
  Boligkøbere søger ikke en lejlighed, de søger et hjem. Den fornemmelse kan man frembringe ved at skabe hygge. Sørg for friske blomster i lejligheden og har du brændeovn, så tænd den (dog ikke en varm sommerdag). Stil stearinlys frem og få ejendomsmægleren til at tænde lysene, og skru op for radiatorerne, hvis det er koldt. Et snydetrick er desuden at sørge for at have bagt friskbagt brød inden fremvisning. Alle genkender duften af nybagt brød, og det skaber hurtigt en hjemlig følelse.
 • Der bør også være pænt udenfor lejligheden
  Boligkøbere møder allerførst indgangen til lejligheden. Derfor er det vigtigt, at der også ser pænt ud ved din hoveddør. Har du fx kasser med sko og andre ting stående ude foran hoveddøren, så fjern det, så der enten ikke er andet end en pæn dørmåtte eller evt. en simpel plante eller lign. Er selve hoveddøren/ringeklokken snavset, så giv dem en omgang, så alt ser pænt ud.
 • Når du synes lejligheden er klar til salg: Få tips fra familie eller venner
  Man kan let stirre sig blind på eget hjem, så når du synes at boligen er klar til salg, så få en eller flere familiemedlemmer eller venner forbi og få deres tips. De fanger ofte ting man ikke selv har tænkt over.
 • Pas på indbrudstyve
  Det kan ske, at indbrudstyve ser med på billeder af din salgsannonce, eller at de ligefrem kommer forbi og ser lejligheden. En sund skepsis er ikke tosset, og det er en god idé at pakke værdigenstande godt væk som fx smykker, ure og lign., både når der tages billeder til salgsannoncen, men også til når potentielle købere kommer forbi. Tjek også fx vinduerne efter åbent hus. Det er oplagt for en ’potentiel køber’ at åbne et vindue på klem, så vedkommende kan komme ind senere, hvis du fx bor i stueetage.

Gode råd til dit hjem

Få vores bedste råd til, hvordan du undgår skader på dit hjem, dine ting og dit sommerhus.