Hop til indhold

9 gode råd til salg af din lejlighed

Skal du sælge din lejlighed? Se vores 9 bedste råd til dit lejlighedssalg. Så bliver du hurtigt klar til dit næste hjem.

Når du vil sælge din lejlighed, kan det virke som en stor opgave: Hvordan foregår salget? Hvordan gør jeg min lejlighed salgsklar? Skal jeg reparere noget inden salg? osv. Men som med alle store opgaver, er det godt kunne skabe sig et overblik over, hvordan man bedst forbereder sig. Det giver vi dig her.

1. Find den rigtige ejendomsmægler. De fleste vælger i dag at sælge lejligheden via en ejendomsmægler. Det er dyrere end selv at sælge, men en ejendomsmægler klarer det meste papirarbejde, markedsføring osv. Så hvis ikke du selv ønsker at sælge din lejlighed, bør du finde en ejendomsmægler du finder dig tryg ved, der kender lokalområdet, og som er indstillet på at markedsføre din bolig. Det er også en god idé at indhente flere tilbud, inden du vælger ejendomsmægler. Hvad de gør for dig, hvordan de markedsfører din bolig mv. kan nemlig være ret forskellig. 2. Ret fejl og mangler. Når du sælger din lejlighed kan fejl, skader og mangler skræmme mulige købere væk. Derfor bør du fikse alle mindre skavanker i lejligheden; dryppende vandhaner, brædder der knirker osv.

3. Større renovering inden salg er usikkert. Det giver sjældent mening at renovere fx badeværelse eller køkken inden et salg, men hør evt. ejendomsmægleren ad, hvis dele af din lejlighed kræver større renovation.

4. Rent, pænt og ’less is more’. Boligkøbere kan meget lettere se dem selv i en ren, pæn og nydelig lejlighed. Derfor er det vigtigt, at du gør hovedrent i hele lejligheden, og at vasketøj, snavsede sko, karklude, 100 opslag på køleskabet osv. alt sammen fjernes. Har du mange møbler og nips er det også en god idé at pakke dem væk – møbler og ting fylder meget, og din lejlighed kan nemt se mindre ud end den egentlig er.

5. Let there be light! Lys giver varme og får rummene til at syne større. Derfor drages boligkøbere af pæne, lyse omgivelser, når de ser på bolig. Sørg for at der er godt med lys i lejligheden: hiv gardiner til side eller fjern dem helt, læg evt. en lys dug på et mørkt spisebord osv.

6. Skab hygge (med et snydetrick). Boligkøbere søger ikke en lejlighed, de søger et hjem. Den fornemmelse kan man frembringe ved at skabe hygge. Sørg for friske blomster i huset, stil stearinlys frem og få ejendomsmægleren til at tænde lysene, og skru op for radiatorerne, hvis det er koldt. Et snydetrick er desuden at lave friskbagt brød inden fremvisning. Alle genkender duften af nybagt brød, og det skaber hurtigt en hjemlig følelse.

7. Der bør også være pænt udenfor. Boligkøbere møder allerførst indgangen til lejligheden. Derfor er det vigtigt, at der også ser pænt ud ved din hoveddør. Har du fx kasser med sko og andre ting stående ude foran hoveddøren, så fjern det. Er selve hoveddøren/ringeklokken snavset, så giv dem en omgang, så alt ser pænt ud.

8. Når du synes huset er klar til salg: Få tips fra familie eller venner. Man kan let stirre sig blind på eget hjem, så når du synes at boligen er klar til salg, så få en eller flere familiemedlemmer eller venner forbi og få deres tips. De fanger ofte ting, man ikke selv har tænkt over.

9. Pas på indbrudstyve. Det kan ske, at indbrudstyve ser med på billeder af din salgsannonce, eller at de ligefrem kommer forbi og ser lejligheden. En sund skepsis er ikke tosset, og det er en god idé at pakke værdigenstande godt væk som fx smykker, ure og lign., både når der tages billeder til salgsannoncen, men også til når potentielle købere kommer forbi. Tjek også vinduerne efter fx åbent hus. Det er oplagt for en ”potentiel køber” at åbne et vindue på klem, så vedkommende kan komme ind senere, hvis du fx bor i stueetagen.

Relaterede artikler

De bedste tips til din flytning

Selv en kort geografisk flytning kan virke uoverskuelig. Derfor har vi samlet vores bedste råd til, hvordan du forbereder og udfører en smidig flytning.

5 gode råd til efter flytningen

Når du er flyttet, skal du bare nyde dit nye hjem. Her får du vores 5 bedste tips, der giver dig ro i maven efter flytningen.

Få vores råd til at blive en bedre nabo

Der kan være mange fordele ved et godt naboskab - både socialt og hvis du har brug for hjælp. Få vores bedste råd til, hvordan du bliver den bedst mulige nabo.