Familie dækker bord i haven

Opdateret: 20 Apr 2022

Kender du promillegrænsen? – Her skal du lade bilen stå

Selv om de færreste indrømmer det offentligt, kører alt for mange danskere stadig branderter hjem i bilen, og det er en rigtig dårlig idé. Først og fremmest fordi, det er livsfarligt og ulovligt – men kører du galt i fuld tilstand, risikerer du også at forsikringen ikke dækker.

De fleste er enige om, at spritkørsel er en dårlig idé, men kender du egentlig reglerne? Vi har samlet en oversigt over de vigtigste regler i forhold til såkaldt promillekørsel og forsikring.

Sådan dækker forsikringen ved spritkørsel

Selv om du har købt den bedste bilforsikring, er der nogle få forhold, hvor du ikke får udbetalt penge.

De skader, du i den situation forvolder andre, er stadig dækket af din lovpligtige ansvarsforsikring, men bliver du involveret i et trafikuheld, mens du kører i beruset tilstand, kan du ikke være sikker på, at skader på din egen bil er dækket. Du kan se, hvordan vores bilforsikring dækker.

Kommer du selv til skade i uheldet, får du heller ikke penge fra ulykkesforsikringen.

Adskil alkohol og bilkørsel

Det absolut bedste råd i forhold til alkohol og bilkørsel er at adskille det fuldstændigt. Dog er det tilladt at køre bil i Danmark, så længe din promille er under 0,5.

Det er dog vigtigt at understrege, at alle mennesker reagerer forskelligt på alkohol, og hvis du er det mindste i tvivl, bør du lade bilen stå.