Hop til indhold

Sundhedskompasset

Tryghed i hverdagen handler om mere end at vide, at du kan få erstatning, hvis vaskemaskinen går i stykker eller cyklen bliver stjålet.  Derfor giver din indboforsikring nu også tryghed til det allervigtigste i dit hjem: Dig selv og dem, du bor med.

En rådgiver i svære tider

Sundhedskompassets rådgivere hjælper jer med at navigere i sundhedsvæsenet i både korte og længere forløb, hvis du eller en i husstanden bliver syg. Sundhedskompasset giver de bedste forudsætninger for at komme trygt og hurtigt til både undersøgelse og behandling samt forkorte et evt. behandlingsforløb. Med hjælp fra rådgivere i Sundhedskompasset, som bl.a. omfatter sygeplejersker, får I hjælp til at finde vej igennem det offentlige sundhedsvæsen i en svær tider, så I hurtigst muligt komme tilbage til det liv, I ønsker at leve. 

Hvad kan Sundhedskompassets rådgivere hjælpe med?

Sådan bruger du sundhedskompasset

  1. Log ind på Min side med NemID
  2. Indtast dine oplysninger i skemaet
  3. Under ”Årsag til kontakt” vælg Sundhedskompasset
  4. Tryk "Send"
  5. Vores sundhedsrådgivere kontakter dig 

Log ind og se Sundhedskompasset her.

Hjælp til at klage

Vi kan hjælpe dig med at klage til rette instanser, hvis du har været uheldig og oplevet noget ubehageligt eller uretmæssigt i kontakten med sundhedsvæsnet.

Hurtig adgang til genoptræning

Hvis du har et lægefagligt behov for genoptræning efter eksempelvis en operation, har du ret til at få det sat i gang indenfor den frist, som sygehuset anbefaler. I udgangspunktet skal din genoptræning være startet indenfor 7 dage. Vi vejleder dig om genoptræningsmulighederne i din kommune.

Frit valg af sygehus

Når du er borger i Danmark har du fx ret til frit at vælge, hvilket sygehus, du gerne vil behandles på. Vi hjælper dig med at få overblik over, hvor og hvordan du kommer derhen, hvor du ønsker.

Mulighed for privathospitalHvis de offentlige sygehuse ikke har kapacitet til at undersøge og behandle dig indenfor fristerne, har du ret til at komme på privathospital. Vores sygeplejersker kan oplyse dig om hvilke muligheder du har, og hvor du kan komme hen.

Hurtig udredning og behandling

Når du er henvist til udredning for symptomer som din egen læge ikke kan afhjælpe, har du ret til at blive undersøgt og diagnosticeret indenfor 30 dage. Vi hjælper dig med at blive udredt og få din diagnose stillet indenfor fristen.

Når din diagnose er stillet, har du ret til at komme i behandling eller blive tilbudt operation indenfor 30 dage. Vi hjælper dig med at komme hurtigt i behandling.

Hvis du ønsker at blive behandlet i udlandet på det offentliges regning, kan vi ligeledes rådgive og vejlede om, hvordan du skal bære dig ad.

Vejledning i behandlingsforløb

Så I ikke står alene, når hverdagen bliver påvirket af sygdom. Rådgiverne kan bl.a. hjælpe jer med at 

  • forstå indholdet af en journal, breve og lægesamtaler – alt sammen med helt almindelige ord
  • forstå fx patientrettigheder, klageprocedurer og blive vejledt om ventetider 
  • få kørselsgodtgørelse eller adgang til sygetransport 

Sundhedsforsikring

Med en privat sundhedsforsikring får du tryghed i hverdagen med hurtig behandling, hvis du bliver syg eller kommer til skade. Få et tilbud i dag.