Opdateret: 31 Aug 2022

Derfor bør du forsikre dit barn tidligt

Når du forsikrer dit barn tidligt, giver du større økonomisk frihed til familien. Desuden sikrer du, at barnet går en lysere fremtid i møde, selv hvis uheldet er ude.

Vi vil helst undgå at tænke på, at det kan ske, men også små børn kan komme til skade eller blive syge. For familien kan det medføre hårde og svære dage, men hvis du køber en børneulykkesforsikring, er det i hvert fald muligt at mindske den økonomiske belastning, som sygdom og skader kan medføre.

– Jeg anbefaler at forsikre barnet tidligt. Årsagen er, at det er nemmere at udfylde en helbredserklæring på små børn, da de har en kortere sygdomshistorie at tage hensyn til end større børn, siger produktchef for børneulykkesforsikring i Gjensidige, Camilla Simensen Korsvik.

Fordel senere

Portræt af Camilla-Korsvik

Hvis du tegner forsikringen tidligt og beholder den gennem hele barn- og ungdommen, giver det en række fordele for dit barn senere i livet.

– En børneulykkesforsikring dækker indtil barnet fylder 18 år, men forsikring ved mén- og dødsfald videreføres efterfølgende automatisk til «voksenforsikringen».

Det kan være ændringer, der gør, at barnet ikke kan få en fuldstændig dækning, hvis forsikringen først tegnes senere i livet.

Velfærd, men ikke velstand

Men har vi egentlig brug for forsikringer, spørger du måske. Er det da ikke sådan, at det offentlige tager sig af os her i landet?

Det offentlige sikkerhedsnet fungerer heldigvis godt. Det sikrer os velfærd, men ikke nødvendigvis velstand, hvis det værste skulle ske. Hvis barnet for eksempel bliver alvorligt syg og havner på sygehuset, kan den ene forælder typisk få dækket opholdet på sygehuset, men ikke nødvendigvis dem begge.

Må betale selv

– Med en børneulykkesforsikring får familien større økonomisk råderum, hvis uheldet skulle være ude. Ofte vil begge forældre jo gerne være tilstede hos barnet, men uden en børneulykkesforsikring må den ene måske dække omkostningerne til overnatning, mad og parkering selv, siger Korsvik.

 Måske ønsker I også, at søskende skal have mulighed for at besøge den indlagte, og det er jo ikke altid, sygehuset ligger i nærheden af, hvor man bor.
– Det vil kunne give øgede omkostninger for familien, og her kommer børneforsikringen ind og kompenserer, siger hun.

En bedre hverdag

Den vigtigste grund til at tegne en børneulykkesforsikring er nu alligevel ifølge Korsvik, at barnet skal få en bedre økonomisk hverdag, hvis det skulle blive uarbejdsdygtigt.

Med en børneulykkesforsikring får dit barn en øget månedlig indtægt i op til ti år som uarbejdsdygtig i voksenlivet. Han eller hun vil også kunne forsøge sig på arbejdsmarkedet igen, uden at det får konsekvenser for erstatningsudbetalingen, som vil fortsætte, hvis barnet igen bliver sygemeldt.

Ulykker og sygdom

Når du skal forsikre dit barn, kan du vælge en børneulykkesforsikring.

– Børneulykkesforsikringen er en god forsikring, men du skal være klar over, at den kun gælder ved ulykker og ikke ved sygdom. Den kan tegnes for børn mellem nul og 20 år. Børneforsikringen giver en bredere dækning, som gælder ved både ulykke og sygdom, siger Korsvik.

Relaterede artikler

Børneulykkesforsikring

Uanset hvor dit barns næste eventyr fører jer hen, kan du være sikker på, at trygheden i vores børneulykkesforsikring følger med.