Publiceret: 31 Aug 2022

Venter barn - bliv godt klædt på til din nye tilværelse

To børn der leger sammen foran hus

Jeg venter barn – hvad gør jeg med forsikringer?

Når du venter barn, og du er nået i mål med alle dine baby-indkøb, kan du begynde at tænke på forsikringer. Vi giver dig overblikket over, hvilke forsikringer, du bør tænke på.

Indboforsikring

  • Din nyfødte baby er dækket af din indboforsikring. Indboforsikring dækker alle, der er registreret på samme adresse, uanset alder.

Læs mere om vores indboforsikring og se, om du har den rigtige dækning her

Ulykkesforsikring

  • Hvis du har en ulykkesforsikring, er dit barn gratis dækket af din forsikring indtil de fylder 2 år. Du skal selv huske at fortælle os, når dit barn er kommet til verden, så vi kan tilføje dit barn til din ulykkesforsikring.
  • Når dit barn er fyldt 2 år bliver de automatisk overført til en børneulykkesforsikring og dermed vil din forsikringspris stige. Dit barn er fortsat registreret på din police.

Læs mere om vores ulykkesforsikring og se, om du har den rigtige dækning her

Sundhedsforsikring

  • Dit barn er dækket af din sundhedsforsikring, hvis både du og din partner har en sundhedsforsikring hos os, og I bor sammen. Er disse forudsætninger opfyldt, er dit barn dækket fra fødslen og frem til de fylder 21 år, uanset barnets bopæl i Danmark.
  • Hvis du eller din partner i stedet har kollektiv børnedækning hos os, er dit barn dækket fra fødslen og frem til de fylder 24 år, uanset barnets bopæl I Danmark. Den kollektive børnedækning kan kun opnås, hvis enten du eller din partners har dækningen via arbejdsgiver eller har tilkøbt den via egen virksomhed.

Læs mere om vores sundhedsforsikring og se, om du har den rigtige dækning her

Jeg skal på barsel – hvad med mine forsikringer?

Det er ikke nødvendigt, at du giver os besked, medmindre din barsel strækker sig over et år.

Alligevel kan det være en god idé at være opmærksom på din ulykkesforsikring, når du går på barsel. Din barsel kan medføre en ændring i risikoklasse. Der er forskel på, om du normalt arbejder på byggeplads og under din barsel skal være hjemmegående. Her bliver risikoen, du er udsat for, mindre. Derfor opfordrer vi dig til, at du oplyser os om, at du er på barsel og i hvilken periode, du er det.  

Har du den rigtige ulykkesforsikring?

Hvad gør jeg, når mit barn bliver ældre?

I takt med at dit barn bliver ældre, vil der ske nogle tilpasninger af dine forsikringer. Disse sker automatisk, men ved nogle forsikringer vil vi alligevel gerne høre fra dig. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at forstå, hvilke ændringer, der sker, og hvad du skal oplyse os om. Det kan du læse mere om nedenunder.

Indboforsikring

Indboforsikring gælder alle, der er registreret på samme adresse som dig, uanset barnets alder. Det er altså først, når dit barn flytter hjemmefra, at du igen skal tænke på din indboforsikring. Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på, når dit barn flytter hjemmefra her

Ulykkesforsikring

Når dit barn fylder 18 år, bliver forsikringen automatisk ændret til en voksenulykkesforsikring ved fornyelse. Det er vigtigt for, at dit barn er dækket korrekt, at vi kender deres beskæftigelse. Derfor opfordrer vi til, at du oplyser os om, hvad dit barn laver fra de er fyldt 18 år.

Sundhedsforsikring

Hvis du og din partner begge har sundhedsforsikring hos os, og samtidig bor sammen, er jeres barn dækket til de fylder 21 år – uanset om de er hjemme- eller udeboende. Når barnet er fyldt 21 år, skal de have deres egen sundhedsforsikring for at være dækket.

Hvis du eller din partner har kollektiv børnedækning, er det først, når barnet fylder 24 år, at de skal have sin egen sundhedsforsikring.

Relaterede artikler

Derfor bør du tidligt forsikre dit barn

Når du forsikrer dit barn tidligt, giver du større økonomisk frihed til familien. Desuden sikrer du, at barnet går en lysere fremtid i møde, selv hvis uheldet er ude.