Hop til indhold

Mit barn flytter hjemmefra - gode råd til forældre

Spar penge når børnene flytter hjemmefra

Når dine børn flytter hjemmefra, kan du spare penge på dine forsikringer.

Indboforsikring

For at undgå at du forsikrer mere, end du har behov for, er det en god idé at oplyse, hvis hjemmets indbo bliver mindre i værdi i forbindelse med, at børnene flytter ud. Indboet dækker over alle husstandens ting, fx tøj, sportsudstyr, elektronik og musikinstrumenter. Når dit barn flytter hjemmefra, tager de nogle af deres ting med sig, og derfor bliver dit indbo mindre. Hvis du oplyser os om det, kan du derfor spare penge, og få en forsikring, der passer til dine aktuelle behov.

Ulykkesforsikring

Du kan spare penge i forbindelse med, at dine børn flytter hjemmefra, hvis du flytter forsikringen, så den i stedet står i barnets navn. Sådan sikrer du, at dit barn stadig har den samme gode dækning, men det er i stedet dit barn, der overtager betalingen. 

Hvad gør jeg med min forsikring?

Hvis tiden er inde til, at et eller flere af dine børn flyver fra reden, er der en række ting, du bør være opmærksom på. Det har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du kan sende dit barn trygt på vej.

Indboforsikring

Når dit barn flytter hjemmefra, er der nogle ting, du bør vide omkring din indboforsikring.

  • Barn er under 21 år. Dine børn er dækket af din indboforsikring indtil de fylder 21 år* uanset hvor i landet, de flytter hen.
  • Når dit barn flytter. Som forælder skal du ikke oplyse os om, at dit barn er flyttet. Når børnene har registreret deres flytning i folkeregistret, er de automatisk ikke længere dækket af forsikringen medmindre de er under 21 år*.

*Gælder kun hvis dit barn ikke lever i fast parhold eller har egne børn. Fast parhold er, hvis dit barn bor med en fast partner. Dit barn er derfor stadig dækket, hvis de bor sammen med en ven/veninde.

Ulykkesforsikring

Der er nogle ting, vi synes er gode at vide, når dit barn flytter hjemmefra ift. ulykkesforsikring. Dem kan du læse her.

  • Barnets alder og boligsituation. Har du en ulykkesforsikring på dit barn, er barnet dækket uanset alder og om de er ude- eller hjemmeboende.
  • Barn fylder 18 år. Fra dit barn fylder 18 år, er det vigtigt, at du oplyser os om, hvad deres beskæftigelse er, så vi kan sørge for, at dit barn er dækket korrekt.
  • Prisen. Forsikringens pris ændres, når den overgår fra børneulykkesforsikring til voksenulykkesforsikring, efter barnet er fyldt 18 år.

Børnene låner stadig bilen efter de er flyttet hjemmefra

Gør dine udeboende børn skade på din bil, og er under 25 år, er der dobbelt selvrisiko (min. 4000 kr.). Der er ikke forhøjet selvrisiko, hvis dit barn er over 25 år.

Se din pris online

Du kan læse mere om vores bilforsikring og se, om du har den rette dækning her.

Beregn din pris på bilforsikring

Jeg skal på ferie og lader mit udeboende barn passe hjemmet

Hvis du skal på ferie, eller af andre årsager er væk fra dit hjem i en periode, kan du roligt have dit udeboende barn boende. Din indboforsikring dækker på samme måde, som hvis det var dig selv, der boede i hjemmet. Så længe selve dit indbo er uændret, har det ikke betydning, hvem der opholder sig i boligen.

Mit barn har holdt fest, mens jeg var på ferie og noget er blevet ødelagt. Hvordan er jeg dækket?

Hvis dit barn har holdt en fest, og en af gæsterne ved et uheld er kommet til at ødelægge noget i dit hjem, er du ikke umiddelbart dækket af din forsikring. Her gælder i stedet følgende:

  • Hvis gæster gør skade. Hvis en af dit barns gæster gør skade på dine ting, er der tale om gæstebudsskade. Det betyder, at det er gæstens forsikring, der skal dække skaden.
  • Selvforskyldt beruselse. Der er typisk undtagelse for skader, der er sket som følge af selvforskyldt beruselse. Her dækker forsikringen som udgangspunkt ikke.
Du bør også være opmærksom på, at simpelt tyveri ikke dækkes, hvis dit barn låner dit hjem. Det gælder fx, hvis en af gæsterne stjæler sportsudstyr fra hjemmet.

Mit barn flytter hjem igen – hvad gør jeg?

Hvis dit barn har boet ude i en periode, men ønsker at flytte hjem igen, skal du ikke være bekymret. Din indboforsikring dækker familiemedlemmer med samme adresse. Det eneste dit barn skal gøre, er derfor at registrere jeres adresse i folkeregistret.Du bør dog oplyse os, hvis indboet bliver større i værdi, fordi dit barn har sine ting med hjem igen. Ellers kan du risikere, at du ikke er dækket tilstrækkeligt i tilfælde af fx brand.

Få et forsikringstjek

Sådan er du sikret, at du ikke er en af de 3 ud af 4 danskere, der enten er over- eller underforsikrede. Lad os hjælpe dig med at gennemgå dine forsikringer. 

Relaterede artikler

Derfor bør du forsikre dit barn tidligt

Se hvilke 5 skader børn oftest kommer ud for, og hvordan du er dækket, hvis uheldet er ude.

Har du styr på det hele inden fødslen?

Når du nærmer dig termin, er der mange ting, du som kommende forælder tænker på. Få jordemoderens bedste råd til fødslen, og vores råd til, hvordan du sikrer, at dit barn trygt kan vokse op.

Vi skal giftes - men hvad nu med vores forsikringer?

Når tiden er kommet til, at du og din partner skal giftes, kan det give spørgsmål til forsikringer. Dem hjælper vi med at besvare. Læs mere her.