Hop til indhold

Sådan passer du godt på din kat

Katte bliver hurtigt en del af familien, og derfor vil vi gerne passe ekstra godt på dem. Her får du vores bedste råd til at passe godt på din kat. 

9 gode råd til at passe godt på din kat  

1. Luk vinduerne.
Sørg for at lukke dine vinduer; vi får desværre mange skadeanmeldelser omkring katte, der hopper ud ad vinduet og kommer til skade. 

2. Husk legen.
Katte har et naturligt jagtinstinkt, der ofte ikke bliver stimuleret i hverdagen – derfor er det vigtig at du husker at lege med din kat dagligt, så den anvender sine muskler og sanser. 

3. Vaccinationer er vigtige.
Sørg for at din kat har de relevante vacciner ift. livsstil og smitterisiko - spørg vores Online dyrlæge eller din egen dyrlæge til råds, for at være helt sikker. 

4. Giv din kat det rette foder.
Tag også en snak omkring foder med vores Online dyrlæge eller din egen dyrlæge, og undgå fodringsbetingede sygdomme hos din kat. 

5. Steril eller ej?
Det kan være en god idé at give din kat prævention eller gøre den steril, så du kan undgå killinger, hvis det ikke er en ønskesituation for dig, og desuden kan det også sikre at din hankat holder sig udenom slagsmål. 

6. ID-mærkning.
Husk at give din kat ID-mærkning, hvis den skulle løbe væk. 

7. Refleks på i mørket.
I mørke tider kan det være en god ide at give sin kat et refleksbånd på, så den nemt kan spottes i mørket. 

8. Undgå flåter.
Tjek din kats pels for lopper, flåter mv. 

9. Kig godt efter.
Nogle katte kan godt lide at søge ly ved bildæk og under biler, så inden du kører hjemmefra, er det en god ide at tjekke om katten skulle gemme sig under bilen. 

Har du den rette katteforsikring?

Udfyld vores formular og bliv ringet op af en rådgiver. Sådan undgår du lang ventetid på telefonen.

Relaterede artikler

Sådan passer du godt på din hund

Hunde bliver hurtigt en del af familien, og derfor vil vi passe ekstra godt på dem. Her får du de bedste råd til at passe godt på din hund.

Sådan forebygger og håndterer du ensomhed

Få en psykolog og en coachs bedste råd til, hvordan du bedst håndterer ensomhed hos dig selv eller dit barn.

Vi skal giftes - men hvad nu med vores forsikringer?

Når tiden er kommet til, at du og din partner skal giftes, kan det give spørgsmål til forsikringer. Dem hjælper vi med at besvare. Læs mere her.