Opdateret: 28.11.2022

Sådan passer du godt på din hund

Hunde bliver hurtigt en del af familien, og derfor vil vi gerne passe ekstra godt på dem. Her får du vores bedste råd til at passe godt på din hund. 

Vores 15 bedste råd til at passe på din hund

1. Hav din hund i snor, så den ikke volder skade på andre mennesker eller dyr. I yderste konsekvens kan hunden blive aflivet, hvis den udviser farlig adfærd. 

2. Gå ture med din hund eller motionér hunden på anden vis, så den får et sundt og langt liv. 

3. Hundens mundhygiejne er vigtig, så husk at børste tænder på din hund ca. 1 gang dagligt. Dårlig tandhygiejne kan nemlig også medvirke til mere alvorlige sygdomme. Der sker meget ofte, at vi ser hunde med tandproblemer.

4. Vask din hund. Din hund bør vaskes 1-4 gange om måneden afhængigt af hudtype, kløe, skældannelse osv. – spørg evt. vores Online dyrlæge eller din egen dyrlæge. 

5. Gør ofte rent. Mange hunde lider af støvallergi, så husk at gøre rent i hjemmet jævnligt. 

6. Spis det rigtige. Vær varsom omkring hvad du fodrer din hund med – mange hunde tåler ikke det samme som os mennesker, og de kan blive rigtig syge. Er du i tvivl, så tag en snak med vores Online dyrlæge eller din egen dyrlæge. 

7. Plej og klip kløerne. Husk at klippe din hunds kløer – de kan nemlig flække, hvis de bliver for lange. 

8. Hold øje med pelsen. Hold din hund til åbne områder uden for meget buskads og tjek pelsen for eks. flåter, tæger efter den har været ude. Sørg også for, at holde pelsen ved lige, da der ofte sker forskellige former for infektioner omkring hundes hud og pels.  

9. Er der styr på vaccinationerne? Sørg for at din hund har de vigtige vacciner ift. livsstil og smitterisiko – spørg vores Online dyrlægeeller din egen dyrlæge til råds, så du er sikker på at din hund er godt beskyttet. 

10. Leg kan være vild. Hold øje med din hund, når den leger med andre hunde, så du kan følge med i at legen ikke bliver for vild. 

11. Husk vand. Tag altid vand med til din hund, hvis I skal ud. Det er let at glemme at give hunden vand, når den ikke kommer og beder om det.  

12. Spis aldrig efeu. Hold øje med, at din hund ikke spiser planten efeu/vedbend, for bærrene i planten er giftig for dyr. Har din hund spist mange bær, er det akut livsfarligt. Symptomer du skal holde øje med, hvis dit kæledyr har indtaget bærerne, er:

  • Øget drikkelyst
  • Kvalme og opkast
  • Diarre
  • Mavesmerter

13. Undgå den varme bil. Pas på med at efterlade din hund i en varm bil, og tag altid din hund ud af bilen, hvis det er meget varmt.  

14. Pas på snus. Vær opmærksom på om din hund kommer til at spise cigaret skodder og snusposer. Hav især øje for snusposer, for det er et stigende problem og flere dyrlæger oplever oftere hunde, som er blevet forgiftet af tobaksprodukter. 

15. Har du styr på racen? Vær opmærksom på luftvejssygdomme ved bestemte racer. Det ses at nogle racer (mops, bulldogs mm.) har problemer med ”blød gane”. og ofte skal opereres for dette. Det er værd at have med i sine overvejelser som hundeejer. 

Har du den rette hundeforsikring?

Udfyld vores formular og bliv ringet op af en rådgiver. Sådan undgår du lang ventetid på telefonen.

Bliv ringet op

Relaterede artikler

Har du styr på det hele inden fødslen?

Når du nærmer dig termin, er der mange ting, du som kommende forælder tænker på. Få jordemoderens bedste råd til fødslen, og vores råd til, hvordan du sikrer, at dit barn trygt kan vokse op.