Opdateret: 8.2.2023

Pas godt på din MC i vintermånederne

MC-sæsonen strækker sig fra 1. marts til 30. november, og for de fleste betyder det, at motorcyklen skal i vinterhi 1. december til 29. februar. Står du selv for vinterklargøring og opbevaring, så kan du få vores bedste råd her.

Ni råd til klargøring og opbevaring af din motorcykel

1. Vask din MC. Vask motorcyklen grundigt, gerne med shampoo, og brug lejligheden til at se nærmere på dele, der evt. skal arbejdes på, inden næste sæson begynder.

2. Husk eftersmøring. Smøring efter vask er vigtigt, så frem med oliekanden, fedtsprøjte og tynd olie til kabler og metaldele, der nok også trænger til en omgang – og er der kæde, så tør den af med en klud og giv den et ny lag kædefedt.

3. Forebyg rust i tanken. Vand i benzin- og ståltanke er et dårligt mix, så fyld tanken med benzin og hæld benzinstabilisator i. Start motorcyklen og varm den igennem i nogle minutter så benzinen når igennem systemet. Er det en karburator-model, så luk for benzinen, mens motoren kører, og lad den køre indtil den stopper pga. benzinmangel – dermed tømmer du svømmehuset på karburatoren, så gammel benzin ikke forhindrer opstart næste år.

4. Længe leve batteriet. Batteriernes levetid falder, hvis ikke de motioneres. Derfor bør du anskaffe en impulslader, der sørger for at batteriet motioneres i stilstandsperioden. Har du alarm på motorcyklen, er det et must.

5. Hvad med olieskift? Du behøver kun at skifte motorolie og oliefilter, hvis motorcyklen er nået til eller tæt på sit serviceinterval.

6. Tjek bremser. Se bremserne efter for slid, og slid ikke bremseklodserne ind til stålet, men skift i god tid – det handler om din sikkerhed. Bremsebelægninger udvikles løbende, så tag evt. en snak med din forhandler om hvilke nye produkter, der er på markedet.

7. Tjek dæk. Er der revner, minimum-mønster eller er dækkene over 6-7 år gamle, bør du skifte dæk snarest. Kører du slangeløst, så tag fat i ventilerne og se, om der er revner – er der det, så er det med at få skiftet. Pump dækkene op til fabrikantens anbefalede dæktryk, og drej gerne hjulene en kvart omgang månedligt så belastningen fordeles over hele dækket.

8. Pas på udstødningen. Sæt evt. en prop eller klud i udstødningen, så fugt ikke kommer ind i motoren igennem en åben ventil. Det er også relevant i en tør garage – tørre cylindervægge ruster også.

9. Undgå støv. Støv er et trist fænomen, så overvej at anskaffe en MC Garage til at dække motorcyklen af med, så den stadig ser nyvasket ud, når sæsonen starter op igen d. 1. marts.

Hvis du ikke selv ønsker at stå for klargøring og opbevaring, er der mange motorcykelforhandlere, som kan hjælpe dig.

Se vores tilvalg til MC-forsikringen

Skal du ud at køre om vinteren, og har du ikke allerede valgt vinterkørsel til din MC-forsikring, er det en rigtig god idé at få det. Og hvis din motorcykel bryder ned på vejen, tilbyder vi også vejhjælp, så du hurtigt kommer tilbage på sporet. 

Har du den rette motorcykelforsikring?

Udfyld vores formular og bliv ringet op af en rådgiver. Sådan undgår du lang ventetid på telefonen.

Bliv ringet op

Relaterede artikler

Få styr på reglerne for gult lys i trafikken

Du risikerer både din egen og andres sikkerhed, hvis du drøner over for gult i trafikken. Vi giver dig overblik over, hvornår det er lovligt at køre over for gult - og hvornår det ikke er.