Hop til indhold

Opsigelse af forsikring

Vi er altid klar til at hjælpe dig. Både når du skal bruge din forsikring, men også hvis du ikke har brug for den længere.

Vi er klar til at hjælpe dig

Ring til os på 88 18 67 37, mandag-torsdag 8:30-18 og fredag 8:30-16, hvis du har spørgsmål i forbindelse med opsigelse af dine forsikringer.

Sundhedsforsikring
Vil du opsige en privat sundhedsforsikring? Log på Min Side og send opsigelsen under ”Kontakt os” eller send mail til sundhed-opsigelser@gjensidige.dk. Har du spørgsmål så ring til os på 88 18 69 60 mandag-fredag 8:30-16

Opsigelse og gebyr

Du kan opsige de fleste forsikringer gebyrfrit med en måneds varsel til forsikringens hovedforfald. Dvs. det tidspunkt, hvor forsikringen alligevel udløber eller skal fornyes.

Opsigelse inden for det første år
Hvis du vil opsige din forsikring i løbet af det første år, er der et ekstra gebyr på 500 kr. pr. forsikring.

Hurtig opsigelse
Du kan også vælge at opsige din forsikring den løbende måned + 30 dage.
Opsiger du din forsikring med forkortet opsigelsesvarsel, er der et er opsigelsesgebyret 55 kr. pr. forsikring. Opsiges forsikringen inden for de første 12 måneder, opkræver vi et supplerende gebyr på 500 kr. 

Ikke alle forsikringer kan opsiges

Nogle forsikringer er lovpligtige og kan ikke opsiges, uden du har tegnet en ny forsikring. Det gælder fx forsikring til bil og hund eller hus, hvor der er pant eller lån i ejendommen.

Bilforsikringen har særlige regler
Bilens ansvarsforsikring er lovpligtig, og en opsigelse kan derfor kun ske, hvis forsikringen samtidig bliver overført til et nyt forsikringsselskab. Dit nye forsikringsselskab, sender automatisk besked til Motorregistret om, at din bil er forsikret i et nyt selskab. En opsigelse kan også ske samtidig med, at kunden skifter bil og hvor den gamle bil afmeldes eller sælges.

Brandforsikring af hus har særlige regler
Du kan kun opsige en bygningsbrandforsikring, hvis der ikke er lån i ejendommen, eller hvis brandforsikringen bliver overtaget af et andet forsikringsselskab.