Kender du promillegrænsen? – Her skal du lade bilen stå

Selv om de færreste indrømmer det offentligt, kører alt for mange danskere stadig branderter hjem i bilen, og det er en rigtig dårlig idé. Først og fremmest fordi, det er livsfarligt og ulovligt – men kører du galt i fuld tilstand, risikerer du også at forsikringen ikke dækker. Få overblik over reglerne her.

De fleste er enige om, at spritkørsel er en dårlig idé, men kender du egentlig reglerne? Vi har samlet en oversigt over de vigtigste regler i forhold til såkaldt promillekørsel og forsikring.

Sådan dækker forsikringen ved spritkørsel

Selv om du har købt den bedste bilforsikring, er der nogle få forhold, hvor du ikke får udbetalt penge – og det er blandt andet, hvis du har drukket tæt, inden du satte dig bag rattet.

De skader, du i den situation forvolder andre, bliver stadig dækket af din lovpligtige ansvarsforsikring, men bliver du involveret i et trafikuheld, mens du kører i beruset tilstand, kan du ikke være sikker på, at skader på din egen bil er dækket. Du kan se, hvordan vores bilforsikring dækker her.

Kommer du selv til skade i uheldet, får du heller ikke penge fra ulykkesforsikringen.

Her er promillegrænserne

  • Det absolut bedste råd i forhold til alkohol og bilkørsel er at adskille det fuldstændigt. Dog er det tilladt at køre bil i Danmark, så længe din promille er under 0,5.
  • Det er dog vigtigt at understrege, at alle mennesker reagerer forskelligt på alkohol, og hvis du er det mindste i tvivl, bør du lade bilen stå.

Er du i tvivl om forhold omkring din bilforsikring, og hvornår du er sikret udbetaling, kan du læse mere her – Du er selvfølgelig også altid velkommen til at sende et spørgsmål til vores eksperter.

Relateret indhold

Bliv kontaktet og få et godt tilbud

Vi er klar til at ringe til dig mandag til torsdag 8.30-18, fredag 8.30-16.

Er du kunde hos os?

Vent venligst...

Ring mig op

Tak for din henvendelse, vi kontakter dig hurtigst muligt.

Vores telefontid er mandag til torsdag 8.30-18, fredag 8.30-16.

Hvis du kontakter os udenfor telefontid, ringer vi til dig næste hverdag.