Hop til indhold

gjensidige-dk.apps-int.gjensidige.io

Tjekliste: Sådan sikrer du dit hjem mod storm

Er dit hjem sikret mod stormskader? Se vores bedste råd til, hvordan du nemt selv kan forebygge skader, før stormen rammer.

Læs hvordan du undgår vandskader her.

Tjekliste inden storm

Vær på forkant

Tjek taget
Gennemgå taget på din bolig, carport og dit skur. Se især efter løse tagsten eller tagplader. Hvis du har mistanke om, at der er noget galt i murværk eller tagflade, så lad en fagmand undersøge det.

Beskær de største træer
Sørg for løbende at beskære store og udsatte træer i din have.

Hold din bolig ved lige
Med løbende vedligeholdelse af din bolig og ejendom, fx legehus, flagstang, plankeværk og lignende, bliver småskader ikke store.
 

DMIs Vindstyrketabel
Storm
: 24,5 - 28,4 m/s
Stærk storm: 28,5 - 32,6 m/s
Orkan: 32,6+ m/s

Tjek have og altan 
Flyt havemøbler, grill, parasol og krukker i sikkerhed for stormen. Stil dem fx ind i et skur, i huset eller i lejligheden.

Parker bil og cykel med omtanke 
Sørg for at parkere bilen et sikkert sted, fx i et parkeringshus, hvor du ikke risikerer at bilen bliver udsat for skader som følge af væltede træer, nedfaldne tagsten osv.  Lås cyklerne fast, så de ikke blæser væk, eller stil dem i læ.

Luk vinduer og døre 
Husk at tjekke, at alle døre og vinduer i dit hjem er lukket helt til. Husk også at tjekke alle ovenlysvinduer, døre og vinduer i drivhuset eller havestuen.

Pas på trampolinen
Havetrampolinen bliver nemt taget af vinden og kan gøre meget skade, hvis den ikke bliver gjort forsvarligt fast. Du kan fx bruge spiralkroge, som skrues ned i jorden. Fjern gerne dugen, så kun stativet er tilbage - eller vend trampolinen på hovedet, så den ligger helt fladt mod jorden – på den måde kan vinden ikke komme ind under den.

Bygger du om? 
Er du ved at bygge om, så husk at sikre dig, at arbejdet er forsvarligt afdækket. Afdækningen skal være korrekt anbragt og fastgjort med fx solide presenninger, som fastgøres med tovværk og lægter, og med gode overlæg. Vær opmærksom på, at der kan opstå "badekar" – eller opsamlingspunkter - hvor vandet kan samle sig. 

Har du flagstang?
Er din flagstang ikke i god stand, så læg den ned, så du ikke risikerer, at den knækker og volder skade.

Hvornår dækker en forsikring stormskader?

Det er vindhastigheden på skadestidspunktet, der afgør, om der har været storm i forsikringsmæssig forstand. På Forsikringsvejret.dk kan du taste din adresse ind og se, om det på skadestidspunktet blæste så meget hos dig, at der var tale om storm.

Det skal have blæst med mindst 17,2 meter pr. sekund for, at forsikringen dækker stormskader. Din husforsikring dækker de stormskader, du har fået på dit hus, mens din indboforsikring dækker skade på dine ting, når skaden er en direkte følge af en stormskade på dit hus.

Vær opmærksom på, at du typisk ikke kan få dækket skader, som skyldes manglende vedligeholdelse af dit hus.

Har du fået en stormskade?

Ingen kan styre eller forhindre en storm,  men du kan begrænse skaderne bedst muligt:

 • Husk at fotografere skaderne, så du har dokumentation for stormskaderne
 • Lav en liste over alt det, der er skadet – så bliver det lettere at få dækket de skadede ting
 • Dæk knuste ruder med træplader, plastik eller lignende, så I holder stormen ude
 • Luk huller i taget eller få dem dækket med presenning
 • Flyt møbler og ting, så de ikke er udsat for den nedbør, der ofte følger med stormen. Dæk med plast og stil spande under huller til opsamling af vand, så du undgår vandskader.
 • Går strømmen pga. stormen, kan du flytte eventuelle frostvarer over til venner og bekendte
 • Du må gerne selv reparere ting eller ringe efter en håndværker til at hjælpe dig. Gem kvitteringerne for de udgifter, du har haft til nødreparation ifm. storm
 • Smid ikke noget ud, før det er aftalt med os

Anmeld din skade

 • Stormskade, som kræver akut hjælp
  Har du fået en stormskade, som kræver akut hjælp, kan du ringe til os på 70 10 90 09
 • Mindre stormskade, som ikke kræver akut hjælp
  Løse tagsten, væltede hegn og lignende skader kan du med fordel anmelde til os online her - det er både nemt og hurtigt. Lav gerne på forhånd en liste over skader - så går det hurtigere. Husk, at ved mindre skader er det også en god idé, at du tjekker din selvrisiko, inden du anmelder skaden. Måske kan det slet ikke betale sig for dig at anmelde stormskaden.
 • Større stormskade, som ikke kræver akut hjælp
  Ved større stormskader kan det være en god idé at påbegynde begrænsning og reparation af skaden med det samme - så kan du efterfølgende anmelde skaden til os, når du har tid.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til eller brug for hjælp, er du altid velkommen til at ringe til os på 88 18 69 50 eller skrive til os.