bilvask

Gør bilen klar til årstiden

Offentliggjort: 24.6.2019  |  Sidst opdateret: 4.6.2021

Vejrforhold, nedbør og temperatur har alt sammen stor indflydelse på din bil, og derfor skal du være opmærksom, når årstiderne skifter. Vi har samlet vores bedste tips til klargøring af bilen til vinter, sommer, for- og efterår.

Som bilejer ønsker du selvfølgelig at passe så godt på din bil som muligt. Det gør du blandt andet ved at køre sikkert, vedligeholde bilen løbende og ikke mindst ved at være opmærksom på forholdene i trafikken, der ændrer sig meget gennem året.

Forskellige årstider stiller forskellige krav til bilen

De forskellige årstider stiller forskellige krav til både dine dæk, din sprinklervæske og din generelle vedligeholdelse af bilen.

Derudover skal du forberede dig forskelligt på nødsituationer alt efter om der er 30 grader og høj solskin eller minusgrader og snestorm.

Dette skal du altid have i bilen

Det er altid en god idé at tjekke bilen, inden du skal ud på en længere køretur. Gør det for eksempel til en rutine at tjekke oliestanden, dækmønster – dybden skal være 1,6 mm – og dæktrykket en gang om måneden. Husk også reservehjulet.

Derudover er der nogle ting, som det altid er en god idé at have i bilen, hvis du bliver ramt af nedbrud eller bliver involveret i en ulykke:

  •          Advarselstrekanter (dette er lovpligtigt).
  •         Refleksvest 
  •         Brandslukker
  •         Førstehjælpskasse 
  •         Startkabler
  •         Ekstra sprinklervæske

Ydermere kan det være en god idé at medbringe en telefon-oplader til brug i bilen, eller et nødbatteri, så du altid kan komme i kontakt med omverdenen. Desuden bør du – alt efter årstiden – overveje at medbringe for blandt andet ekstra vand, varme tæpper og lignende.

Selv de mest velforberedte bilister risikerer dog at komme ud for uheld. Derfor er det altid et godt råd at købe en god forsikring, der passer til dine behov. Få enkelt overblik over dine behov for bilforsikring