Navigation, søg og log ind

b8dde1

Gjensidiges familieunivers

I universet sætter vi fokus på problemstillinger, som i større eller mindre grad er en del af danske familiers hverdag.

Gjensidige blev stiftet som forsikringsselskab for over 200 år siden - nogenlunde samtidig med at barndommen blev opfundet som begreb. Siden har familiens hverdag undergået enorme forandringer, og den opvækst, som far og mor fik, er meget anderledes end den, som de giver deres egne børn i dag.

I vores familieunivers diskuterer vi problemstillinger, som de fleste forældre og bedsteforældre kan nikke genkendende til. Du kan finde gode råd fra nogle af landets førende børne- og familielivseksperter, baggrundsviden om børneliv før og nu, og forskellige perspektiver på, hvordan vi kan lære af hinanden på tværs af generationer. Vi håber, at vi med dette univers kan skabe debat og præsentere ny viden om velkendte emner, som kan skabe tryghed for familierne i Danmark.

I universet sætter vi lige nu fokus på overvågning
Det gør vi fordi mange af os, der voksede op i 80'er og 90'erne, husker barndommen som en tid, hvor vi var væk hjemmefra mange timer om dagen - uden at mor og far helt vidste, hvor vi var. I dag ser det noget anderledes ud. De fleste af os ved nemlig altid, hvor vores børn er. Måske skyldes det, at 44 % af de danske forældre tror, det er farligere at være barn i dag end tidligere - selvom det aldrig har været mere sikkert at være barn i Danmark.