Forældre bruger detektiver til at overvåge deres børn

Kirsten Magelund  |  Offentliggjort: 28.11.2017  |  Sidst opdateret: 22.8.2019

Flere tusinde forældre har allerede downloadet apps til mobiltelefoner, som kan overvåge deres børns færden, så de hele tiden kan følge med i, hvor børnene befinder sig. Overvågningen af børn har taget til - ikke mindst digitalt. Men i dag findes der også andre metoder, som man kan bruge til at overvåge sine børns færden.

Flere forældre overvåger i dag deres børn via telefonen. Og forældrene vil gøre hvad som helst, hvis de tror, at deres barn er på vej ud på et skråplan. Det siger privatdetektiv Uffe Bodeholt, som igennem 20 år har efterforsket adskillige sager for bekymrede forældre.

uffe bodholt
Privatdetektiv Uffe Bodeholt hjælper bekymrede forældre med at overvåge deres børn

Forældrene er ofte fortvivlede og aner ikke deres levende råd, når de retter henvendelse til privatdetektiv Uffe Bodeholt, som er formand for foreningen Danske Detektiver. Bekymringerne kan bygge på, at et barn ikke kommer hjem om aftenen, og at forældrene ikke stoler på, hvad barnet siger, det foretager sig, når det er ude.

- Vi kan eksempelvis få til opgave at efterforske, om barnet er ude i et stofmisbrug, banderelateret samvær og opgaver, eller om en teenager efter forældrenes opfattelse har fundet sig en upassende kæreste. Vi overvåger barnet eller den unge både til fods, på cykel eller på knallert, og vi skifter ofte ud i personerne, alt efter hvor meget vi synes, der bliver lagt mærke til os, forklarer Uffe Bodeholt.

I et tilfælde med en teenagepige, hvor Uffe Bodeholt havde tjekket op på hendes kæreste, deltog detektiven også i forældrenes samtale med pigen, hvor han fremlagde sin research for hende.
- Hun blev ulykkelig og afsluttede forholdet. Men kort efter begyndte de unge at mødes igen og var i et forhold i flere år derefter, beretter Uffe Bodeholdt.

LÆS OGSÅ: Børneforsker: "Vi har fjernet os fra vores børn"

Skab god kontakt til barnet

forældre
Forældre i dag kan være nogle kontrolfreaks, mener Uffe Bodeholt. De holder for meget øje med deres børn, og nogle gange selvom det er unødvendigt.

Forældre kan ofte være kontrolfreaks, oplever detektiven, men understreger, at man ikke har ret til at kontrollere sine børn konstant. Samtidig kan det blive et markant problem for relationen mellem børn og forældre, hvis barnet eller den unge opdager, at en detektiv følger deres færden.

- Vi tager kun sager, hvor vi har en god mavefornemmelse af, at der er tale om et fair og reelt problem. Det er rævedyrt, så det er heller ikke alle forældre, som har råd til at hyre en detektiv, siger Uffe Bodeholt.

Nutidens forældre har ofte travlt, konstaterer han. Begge er udearbejdende og ambitiøse – også med at få familielivet til fungere – og har vanskeligt ved at få timerne til at slå til. 

- Men uanset hvad man som forælder er bekymret for, så er det bedste man kan gøre at få kontakt til sine børn og lytte til, hvad der foregår inden i dem. Tag samtaler med dem, gør noget og få nogle oplevelser sammen for at få indblik i børnenes verden, råder privatdetektiven, som selv er bedstefar og glæder sig over, at der bliver passet godt på hans egne børnebørn.

LÆS OGSÅ:  Brug gadgets! Men med respekt for barnets verden

Pas godt på din familie

Vi kan hjælpe dig med at passe bedst muligt på din familie og de ting, der danner rammerne om jeres liv.