mand kører bil

Fart i trafikken – pas på dig selv og dine medtrafikanter

Offentliggjort: 24.6.2019  |  Sidst opdateret: 1.8.2019

Det kan være svært altid at overholde fartgrænserne, især i nye støjsvage biler. Men for høj fart er både ulovligt og skyld i farlige situationer. Se hvordan du bedst får styr på farten i trafikken.

Der er ingen undskyldning for at køre stærkere, end politiet tillader.Kører du for stærkt, risikerer du nemlig at gøre skade både på dig selv og dine medtrafikanter.

Ofte er det uopmærksomhed i trafikken, der er grunden til fartoverskridelser – Hos Gjensidige ønsker vi at medvirke til at skabe så sikre forhold i trafikken som muligt, og derfor har vi her samlet vores bedste råd til holde farten under kontrol.

Fartgrænserne gælder altid

  • Bliver du stoppet af politiet eller blitzet af fotovognen er det ikke en undskyldning, at du ikke havde set skiltet med fartgrænsen. Det er dit ansvar, at du holder øje med skiltningen.
  • Husk at fartgrænserne også gælder, mens du overhaler, så hold altid øje med speedometeret.
  • Hvis du har svært ved at holde øje med farten, har de fleste nye biler cruisekontrol – du kan også bruge gps’en til at give alarm, hvis du kører for stærkt.

Sådan sparer du penge med lav fart

Udover at være den eneste sikre måde at slippe for fartbøder – og ulykker – på, så er der også god økonomi i at holde øje med din fart.

Hvis du kører flydende og roligt uden hårde opbremsninger og bratte overhalinger, bliver din kørsel mere sikker, mere miljøvenlig, og du bruger meget mindre benzin.

Kom hurtigt frem uden at bryde loven

Undersøgelser viser, at der sjældent er ret meget tid sparet ved at køre for stærkt. I stedet kan du undgå stress ved at tage hjemmefra i god tid og ikke mindst ved at planlægge din tur på forhånd.

Uanset hvad er det altid en god idé at overholde fartgrænserne – på den måde er du også sikret erstatning fra din kaskoforsikring, hvis du er skyld i et trafikuheld.

Er du i tvivl om, hvordan du er stillet i forhold til bilforsikring og fart, er du altid velkommen til at kontakte vores eksperter. Du kan også få et godt tilbud på dine bilforsikringer med det samme.