Bil - Sådan undgår du indbrud i bilen i ferien_large

Sådan undgår du indbrud i bilen i ferien

Offentliggjort: 9.5.2018  |  Sidst opdateret: 22.8.2019

Mange oplever desværre, at uvedkommende bryder ind i bilen, når de er på ferie. Rejselivsekspert Lene Hasler giver dig råd til, hvordan du kan undgå at få bilen tømt.

Rejselivsekspert_Lene_Hasler
Rejselivsekspert, Lene Hasler. Foto: Gjensidige

Undlad at have værdigenstande liggende synligt i bilen, lyder opfordringen fra rejselivsekspert Lene Hasler.

I perioden maj - august modtager forsikringsselskaberne mange anmeldelser om indbrud i biler. De fleste indbrud sker i og omkring de store byer, blandt andet København og Århus. Lene fortæller, at mange af henvendelserne kommer fra kunder, som netop har påbegyndt deres rejse, eller som er på vej hjem fra ferie.

– Nogen lader måske bagagen ligge i den parkerede bil, imens de hygger sig i Tivoli eller andre seværdigheder. Andre har bare en enkelt overnatning og tænker, at det ikke er nødvendigt at tage bagagen med sig, siger Lene.

LÆS OGSÅ: Sådan sikrer du dit hjem mod indbrud om sommeren

Hun understreger, at selv om parkeringspladserne kan være udstyret med vagtselskab og overvågningskameraer, så betyder det desværre ikke, at bilen står trygt.

Husk rejseforsikring

Indbrud i bilen er ofte også forbundet med skader på køretøjet, og i sådanne situationer er det ekstra vigtigt at have forsikringen i orden, påpeger Lene.

– Hvis du har leaset en bil og selv bliver holdt ansvarlig for skaden på udlejningsbilen, kan du hurtigt komme i økonomiske problemer, hvis du ikke har en god rejseforsikring. Kører du i privatbil, er det forsikringen på bilen, der eventuelt dækker skaden – afhængigt af hvilke forsikringer du har, siger rejselivseksperten.

LÆS OGSÅ: Dette bør du huske, når du skal ud og rejse

Her er Lenes tips til en indbrudsfri bilferie:

1. Sørg for at ting ikke ligger synlige i bilen.

Det gælder især for værdigenstande. Anbring hellere tingene i bagage- eller handskerummet, når du forlader bilen. Hvis du forsøger at skjule tingene med jakker eller tæpper, har det ofte den modsatte virkning.

2. Vær sikker på, at dørene til bilen faktisk er låst og se efter, at alle vinduer er lukkede.

Indbrudstyve har mange forskellige metoder til at komme ind i bilen. Nogle gange er folk så stressede, når de forlader bilen, at de simpelthen glemmer at låse den, men andre gange kan det være, at tyvene distraherer dig for at få dig til at glemme at låse bilen.

3. Undlad at tage turen omkring forlystelsesparken den første eller sidste feriedag med fuldt pakket bil.

Tyvene er først og fremmest interesserede i biler fulde af rejsegods. Hvis du tømmer bilen, inden du opsøger de steder, du ønsker at besøge, bliver risikoen for indbrud lavere. Har du alligevel meget bagage i bilen, bør du ikke åbne bagagerummet på parkeringspladsen, inden du forlader bilen – mange steder holder tyvene nemlig udkig.

4.  Lad ikke pas og anden rejsedokumentation ligge i bilen.

Det er særligt surt, hvis rejsen midlertidigt må afbrydes, fordi rejsedokumentation, visum og/eller pas bliver stjålet. Mange oplever at måtte bruge flere dage af deres ferie på at kontakte politi, ambassade, rejseselskab og lignende for at fremskaffe nye papirer.

Forsikring af lejebil

Vidste du, at hvis du får en skade på udlejningsbilen og bliver bedt om at betale en andel til biludlejningsselskabet, så kan vores rejseforsikring dække det? 

Læs mere om vores rejseforsikring her