Simon giver 6 tips til bædeværelset

Simons 6 tips til badeværelset

Offentliggjort: 28.5.2019  |  Sidst opdateret: 4.2.2021

Fejl og mangler på badeværelset er ofte skyld i tvister, i forbindelse med køb og salg af bolig. Derfor er det en god idé at afdække eventuelle fejl, inden du byder på hus. Tømrer og rådgiver i Gjensidige, Simon Olsen, giver her sine bedste badeværelsestips.

Uheld og ulykker for millioner - Simon Olsen
Simon Olsen er tømrer og rådgiver tilknyttet Gjensidige.

Hvert år bliver der registreret flere tusinde skader i badeværelserne rundt om i Danmark. Samtidig udbetaler forsikringsselskaberne mange millioner kroner i erstatning, ligesom mange folk også må betale af egen lomme, i forbindelse med reparationer. 

Særligt badeværelset er, ifølge Simon Olsen, et godt sted at kigge ekstra godt efter. Fejl og mangler på badeværelset er nemlig den største årsag til tvister i forbindelse med køb og salg af bolig, viser branchetal. Derfor er det en god idé at gøre en ekstra indsats for at afdække eventuelle fejl, inden du byder på et hus. Det er nemlig ikke alting, en ejerskifteforsikring kan hjælpe dig med

Hvor er Supermand, når du har brug for ham?

De færreste af os kan se igennem vægge, så her får du Simons tips til at undersøge et badeværelse, uden hjælp af røntgensyn.

Simons 6 tips

1. Lugt
Inden du nærmer dig badeværelset, skal du puste ud og holde vejret, til du er inde i rummet. Træk så luft ind. Lugter det muggent? Muglugt er en indikation på en påbegyndt lækage. Lugt er svær at beskrive, men typisk er en slags kælderlugt eller jordlugt et faresignal.

2. Håndværk 
Studér håndværket. Virker det sjusket? Er fliserne skæve eller lagt med synlige kanter og niveauforskelle? Er fuger og silikonefuger ikke vandrette og lodrette? Selv om det visuelle ikke hænger direkte sammen med det tekniske, kan det være en indikation på, at håndværket er af dårlig kvalitet.

3. Udluftning
Et badeværelse bør have et mekanisk udsugningsanlæg; det vil sige en vifte, som suger fugtig luft ud. En lem uden vifte, eller et vindue, er ikke tilstrækkeligt til at udlufte al fugten, der opstår i et badeværelse.

4. Membran
Alle badeværelser skal have en membran, men hvor er den? Membranen kan være en speciel vådrumsbelægning, der ligger enten over eller under betonen i gulvet. En vandtæt gulvbelægning fx vinyl fungerer også som membran. Smøremembranen ligner en tyk, gummiagtig maling. Hvis ikke du kan se tegn på en membran i afløbet, eller bag dørlisterne, kan du få en fagperson til at inspicere badeværelset. Hvis du stadigvæk er i tvivl, når du lægger et bud på boligen, bør du tage højde for omkostninger til fuld renovering.

5. Gulvet
Vand skal løbe til afløbet, så åben for bruseren og tjek, om det sker. Risikoen for lækage er større, hvis der efterlades vand på gulvet, end hvis det ledes til afløbet.

6. Tidligere ejer 
Har en ældre, enlig person benyttet badet frem til nu? Og skal en familie med voksne og flere teenagere flytte ind? Et ældre bad, som pludselig bliver brugt ofte og meget er tilbøjeligt til at blive beskadiget, selvom det tilsyneladende har fungeret fint i alle årene.

Bliv kontaktet og få et godt tilbud

Vi ringer til dig, så snart der er en ledig medarbejder.

Er du kunde hos os?

Vent venligst...

Ring mig op

Tak for din henvendelse, vi kontakter dig hurtigst muligt.

Hvis du kontakter os udenfor telefontid, ringer vi til dig næste hverdag.